Médiaajánlat
 
Előfizetés

Milyen a hatékony apró, mik az ismérvei?

2010. Február 1. - 11:19

Manapság az internet világában ha valaki egy konkrét árut keres, akkor a leggyakrabban a google kereső segítségét veszi igénybe. Ez tény, hiszen az internet segítségével megszűntek az országok közti kereskedelmi határok. Például egy német faipari cégnek nem probléma, ha egy magyar alapanyag forgalmazó cégtől kell árút vásárolni, ha ez megéri neki. A fontos az, hogy ez a cég megtalálja az adott vásárlási lehetőséget. Mit fog csinálni első lépésben? Valószínűleg felmegy az internetre és rákeres a konkrét alapanyagra. A woodholz.eu, ebből a tényből kiindulva, egy fejlesztésen esett át, hogy ezekben az internetes keresőkben a lehető legjobb helyen szerepeljen. Fontos viszont amellett,  hogy az oldal lehetővé teszi az apró internetes megtalálását, az apróhirdetés megfogalmazásával is javítható hirdetés teljesítménye.

Hirdetés címe:

Fontos odafigyelni a hirdetés címére, hiszen ha csak egy általános „Olcsó termék eladó” címet adunk meg, akkor azzal alapvetően elvágjuk esélyeinket a google keresőben, hiszen valószínűleg erre a kifejezésre senki nem fog konkrétan keresni. A leghatékonyabb, ha a termék pontos nevét írjuk a hirdetés címéhez. Például : Cosmec TC920 faipari felsőmaró

Hirdetés megnevezése:

A hirdetés megnevezése rész a másik lehetőségünk arra, hogy bizonyos kifejezéseket hangsúlyossá tegyünk a keresők számára. Ide az tanácsos beleírni, hogy az adott termék milyen termékcsoportba tartozik. A fenti példa alapján, ebben az esetben a Használt faipari felsőmaró lenne a legideálisabb.

Hirdetés szövege:

Érdemes a hirdetés feladása előtt megfontolni, hogy mik lehetnek azok a szavak, amelyre a potenciális vásárlóink keresni fognak. Például egy marógép esetében valószínűsíthető, hogy a termék pontos nevén kívül szóba jöhet a faipari és asztalosipari szó, a gép típusa és  teljesítményjellemzői is, így ezeket az úgynevezett kulcsszavakat meg kell jeleníteni a szövegrészben. Fontos viszont, hogy ennek ellenére a hirdetés összefüggő, értelmezhető és nyelvtanilag helyes legyen, hiszen a google ezt is érzékelni tudja. Tapasztalataink alapján nagyon sokan használnak rövidítéseket az apróknál. Ez rendkívül káros az internetes keresők szempontjából, mivel a googleben a lehetséges vásárló nem fog rövidítve keresni, így nem fogja megtalálni a hirdetést.

Hirdetői adatok:

 
A hirdetésre vonatkozó szövegrészek mellett hasznos, ha odafigyelünk a saját adataink pontos kitöltésére is. A google-ben nagyon sokan keresnek település szerint. Például az „Marógép Budapest” keresőszóra az fog legelőre kerülni, akinek a hirdetési adataiban szerepel a Budapest szó. Ennek kapcsán tehát fontos, hogy regisztrációnkban megadjuk a címünket is. Ezenkívül jól használható funkció a woodholz-on a térkép gomb, amellyel akár a pontos címünket is megnézheti a vásárló, illetve segítséget kap az odataláláshoz is.
 
Nézzünk egy rosszul feladott hirdetést:

Óriási Akció
Légsz.glen bükk 5o mm-es,jó minőségü fürészáru ÖNKÖLTSÉGI áron eladó. Tel. o6-3o-1234567.

Hibák:
-    Az „óriási akció” címszóra valószínűleg nem sokan fognak keresni a google-ben, pedig a hirdetés címe a legfontosabb a kereső szempontjából.
-    A rövidítéseket meg kell próbálni elkerülni, mivel ezt a kereső nem veszi figyelembe (légsz.glen)
-    Figyelni kell a jó helyesírásra is, hiszen általában a potenciális vásárlók is megpróbálnak erre törekedni, mikor a google-ben keresnek.
-    Előnyös ha valamilyen képet is elhelyezünk a hirdetés mellé, hiszen az apró így jobban megragadja a látogató figyelmét
-    Használjuk ki az 500 karakteres korlátot a hirdetés szövegénél, hiszen így több keresőszót, többször tudunk elhelyezni a hirdetésen belül.

Helyes feladás:

Légszáraz bükk fűrészárú

Légszáraz, gőzöletlen, szélezetlen bükk fűrészárú önköltségi áron, kistételben és nagytételben eladó. Az alapanyag vastagsága 50 mm, hossza 6 m. A faáru kiváló minőségben, akciósan kapható. A fűrészárú az ország bármely pontjára szállítható vagy átvehető Budapesti telephelyünkön.