Médiaajánlat
 
Előfizetés

Milyen adatokat adjak meg a regisztrációnál?

2009. November 20. - 11:16

A regisztráció folyamatát megkönnyítendő, csokorba gyűjtöttük a legfontosabb információkat, amiket a rendszerbe való regisztrálás során hasznosíthatunk.

Vannak adatok amiket kötelező (csillaggal jelöltük meg az adattáblában) kitölteni: felhasználói név, e-mail, jelszó, telefonszám ahhoz hogy az apróhirdetési rendszert egyáltalán használni tudjuk. Tehát ezeket muszáj megadni!

Az adatok között van egy különleges adat az országinformáció, amelyet kötelező választani. Alapesetben ez Magyarország, később nem változtatható meg és ez az adat határozza meg a fizetési eszköz mibenlétét, Magyarország esetében a forint fizetőeszközt.

A további felhasználói adatokat nem kötelező megadni, de ahhoz, hogy a portál látogatóiból vevő, eladó, üzleti partner válhasson a részletesen megadott adatok nagy segítséget jelentenek. Továbbá praktikus okok is a részletesebb felhasználói adatok mellett szólnak:
Például az oldalon található keresési funkciókban lehetőség van bizonyos szűrési feltételek megadására. Például, ha valaki beírja, hogy egy bizonyos városban szeretne keresni, akkor akinek nincs kitöltve a címe a rendszerben, annak nem jelenik meg a hirdetése a találati listában, így jelentős hátrány éri a többi hirdetővel szemben.

Emellett hiányzó cím adat esetén nem működik az integrált google térképszolgáltatás sem, így aki megnézné az eladó földrajzi elhelyezkedését adat hiányában nem tudja megtenni.

Fontos a felhasználói adatok melletti lakatok szerepe is: zárt állapotban a felhasználói adatok nem publikusak, tehát nem látszódnak. A lakatok kattintással nyithatóak, zárhatóak. A számlázási adatokat értelemszerűen nem kötelező kitölteni annak, aki nem akar fizetős szolgáltatásokat a woodholz oldalakon igénybe venni. De mégis ésszerű, hiszen a woodholz egy belső a felhasználókhoz tartozó számlarendszert tartalmaz, amely számla a számlázási adatok megadásakor jön létre. Ezen a felhasználói számlán lehet aztán követni a felhasználó által generált eseményeket, de ide kerülnek jóváírásra a különböző akciókból származó és elkölthető elektronikus forintok(eFt) is.

Fontos azonban, hogy minden fizetéssel járó szolgáltatást igénybe vevő felhasználó töltse ki a számlázási adatait, hiszen e nélkül a rendszeren belül nem lehet pénzügyi tranzakciót indítani, sőt ezen lehetőségekről információt se kaphat a hirdető.

A kedvezményezettség pontnál az Országos Asztalos- és Faipari Szövetség tagjai és a Magyar Asztalos és Faipar újság előfizetői tudnak regisztrálni, mely regisztrációt a rendszer azonnal ellenőrzi. Sikeres azonosítás után a tagok és az előfizetők kedvezményesen tudják a rendszert használni.

Ha mindent kitöltöttünk kattintsunk a regisztráció gombra!

Természetesen a regisztrációban megadott adatok kiegészítését, módosítását, törlését utólag is megteheti a felhasználó, bejelentkezés után a felhasználó adatai menüpontban.