Médiaajánlat
 
Előfizetés

Tippek, tanácsok a gyors eladáshoz

2009. Október 27. - 15:42

Sokszor úgy gondolja, hogy mások sikeresebben adják el termékeiket a woodholz-on? Úgy érzi nem teljesen tudja, hogy mire kell odafigyelni a hirdetésfeladásnál? Alábbi cikkünkben összefoglaltuk azokat a tanácsokat, amelyekkel gyorsabban tudja eladni termékét, szolgáltatását.


1,     A látogatók jelentős része meg se nézi az ár nélküli hirdetéseket. Fontos, hogy legalább valami közelítő értéket próbáljunk adni hirdetésünkhöz. Ember lévén a potenciális vevők is a lehető legkisebb energia befektetéssel szeretnének a kívánt termékhez vagy szolgáltatáshoz jutni. Sokszor a látogatók felesleges időveszteségnek tartják, hogy fel kell venni a kapcsolatot az eladóval az ár miatt, ráadásul úgy, hogy lehet hogy nem is lesz üzlet a dologból.

2,     Fontos, hogy a hirdető minden fontosabb adatot adjon meg hirdetéseiben. A „felhasználói adatok” menüpont alatt a lakatok segítségével beállíthatjuk, hogy a vásárlók milyen adatainkat lássák böngészés közben. A legfontosabb információ a telefonszám, az 1. pontban említett okokból kifolyólag a komoly vásárlók jobban kedvelik a telefonos kapcsolatot, mint az email-es kapcsolatot, hiszen telefonon egy időben meg lehet kérdezni minden szükséges adatot. Probléma lehet az is ha valaki nem adja meg az adataiban, hogy milyen városban található, hiszen ha a felhasználó az összetett keresést választja, ott be tudja állítani hogy csak a „Győri” hirdetésben keressen, viszont ha a rendszer itt nem talál adatot, akkor az eladó hirdetése nem fog megjelenni a találati listában.

3,    A termékek megnevezését a lehető legkonkrétabban próbáljuk megadni, hiszen lehet hogy valaki a keresésnél egy adott termékre keres, így ha nincs megadva pontos hirdetés cím csak valami általános („Olcsón eladó”) ,  akkor a felhasználók nem találják majd meg a terméket vagy szolgáltatást.

4,    Fontos szempont lehet a hirdetésfigyelő szolgáltatása is, hiszen itt a potenciális vásárló email-ban minden nap letöltheti a számára fontos hirdetéseket. Ezen okból kifolyólag nem árt odafigyelni, hogy a hirdetésfigyelés paramétereiként megadható adatok helyesen legyenek kitöltve. Például lehetőség van árkategóriát is megadni, így csak a vásárló számára érdekes árkategóriában szereplő hirdetéseket fogja az email tartalmazni . Továbbá ha valaki úgy ad fel hirdetést, hogy nem adja meg a termék állapotát, a vásárló viszont beállítja, hogy csak az új gépek érdeklik, akkor a rendszer nem fogja elküldeni az eladó hirdetését email-ban a vevőnek.

5,      Hasznos lehet, hogy a hirdetésünket a német felületen is elérhetővé tegyük, hiszen ez nem kerül plusz pénzbe. Ez azért lehet előnyös, mert ekkor a nemzetközi potenciális vásárlók is látják a termékünket, így megnő az esélyünk az értékesítésre. A nyelvtudás hiánya miatt se forduljuk el ettől a lehetőségtől, hiszen a rendszer felajánl egy fordítási lehetőséget, amivel az eladó automatikusan lefordíthatja a hirdetését. Többnyelvű hirdetésfeladásra a „hirdetés feladása” menüpont alatt van lehetőség, ha alul ,a magyar adatok kitöltése után, rákattintunk a „hirdetés feladása több nyelven” gombra. Ezután ki kell jelölni az igen négyzetet a „Kér német nyelvű megjelenést…” szövegrész mellett. Itt találja majd a fordítási segédlet 

Ezek a tanácsok nem adnak 100%-os biztosítékot arra, hogy eladjuk termékünket vagy szolgáltatásunkat, de megnövelik az értékesítés valószínűségét. Amennyiben ezeket az apró tanácsokat megfogadja, úgy a rendszer minden funkciójában a lehető legjobb feltételekkel indul.

Amennyiben az alábbiakkal kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel, kérem keressen fel engem és szívesen segítek.
Forgács István
forgacs.istvan@xmeditor.hu
06/96-618-077