• flag-hu
  • flag-de
  • flag-ro
  • Inzeráty drevárstva a stolárstva
Médiaajánlat
 
Előfizetés

Eladni és venni gyorsan, kényelmesen a képernyő előtt

2009. Szeptember 30. - 15:39

Ma már mindenki számára egyre világosabb, hogy az étel, ital és villanyáram után ma a legfontosabb lételem az internetkapcsolat. És mint az tapasztalható a mindennapokban, működik a dolog. A faipar.hu-n ez idáig is jól működő apróhirdetési portálon számos üzlet köttetett az elmúlt években, használt gépek cseréltek gazdát, megmaradt fűrészáru hasznosult általa, de számos más termék és szolgáltatás is értékesült az oldalon.

Ma már mindenki számára egyre világosabb, hogy az étel, ital és villanyáram után ma a legfontosabb lételem az internetkapcsolat. És mint az tapasztalható a mindennapokban, működik a dolog. A faipar.hu-n ez idáig is jól működő apróhirdetési portálon számos üzlet köttetett az elmúlt években, használt gépek cseréltek gazdát, megmaradt fűrészáru hasznosult általa, de számos más termék és szolgáltatás is értékesült az oldalon. Az ok: egyszerű, valós idejű, gyorsan megtalálható a keresett információ, termék vagy szolgáltatás. Időközben minden fejlődött egy kicsit, több lett a felhasználó, több a termék, újabb igények merültek fel, így az apróhirdetési portál is felújításra szorult. De itt gondoltunk egy nagyot, és kicsit más szemszögből is kiindulva teljesen átépítettük az oldalt. A leglényegesebb változás talán az, hogy az apróhirdetési portál nemzetközivé vált a fejlesztéseknek köszönhetően.

  

Nemzetköziség

Ma Európában már nincsenek határok, a gépek, technológiák is vándorolnak országról országra, a vállalkozó nem rest elutazni akár 1000 km-t is egy jó, kedvező ajánlat miatt. Csupán mára a nyelvi korlátok maradtak, melyek nehezítik az üzletkötést. Most az új aprómegoldásnál a nyelvi korlátokra is figyeltünk, a honlap többnyelvű (jelenleg ugyan csak magyarul és németül tud, de belátható időn belül további fontos európai nyelvekre is elkészül), a hirdetés feladásánál egy fordítóprogram az apróhirdetést lefordítja a kívánt idegen nyelvre is. A fordítás néha tökéletes, néha apró hibákkal terhelt ugyan, de használható. Az apró feladója így egy hirdetést akár 2 nyelven is feladhat egyszerre és ez a szolgáltatás minden nyelvi irányból működik.

 

Új cím, új címek

Az új apróhirdetési portált új címre kellett tennünk, hogy a külföldről való megtalálhatóságot biztosíthassuk. A faipar.hu-ról továbbra is elérhető portál jelenleg a woodholz.eu cím alatt található, és a címből következően talán a nemzetközi felhasználók is értelmezni tudják. Ezenkívül a woodholz.at, .de és .ro is regisztrálásra került, annak érdekében, hogy az internetes keresőkben is a lehető legjobb helyen legyen a weboldal.

 

Több adat, új szolgáltatások

Az új honlapon több paramétert lehet megjeleníteni, mint a régin. Ennek köszönhetően sokkal részletesebben lehet egy hirdetést leírni. Egy-egy termékhez/ szolgáltatáshoz három darab képet lehet feltölteni, sőt az igényeknek megfelelően mostantól videót is tölthetünk fel a hirdetéseinkhez.

 

Hirdetésfigyelő

 

A hirdetéskeresés segítségeként hirdetésfigyelő rendszert építettünk be a weboldalba. A beállított igények alapján a weboldal e-mailt küld a felhasználónak, ha valaki a keresett paraméterekkel ad fel hirdetést.

 

Keresés, átláthatóság

A woodholz.eu egy nagyon könnyen átlátható rendszerrel rendelkezik. A részletes keresés segítségével a hirdetések közötti navigáció egyszerűbbé vált. Lehetőségünk van felhasználói név, cégnév, telephely, régió szerint csoportosítani a bejegyzéseket, így most már másodpercek alatt mindenki megtalálhatja a keresett terméket, szolgáltatást. Az oldal kialakítása során elsődleges szempont volt a kezelhetőség, ezért mindenhol részletes leírás található az adott funkció szerepéről és a használatáról.

(H. T., F. I.)